A webshop-ban sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Vásárlóinknak. További információért kattintson az Adatvédelmi nyilatkozat menüpontunkra. A Blueberry-Webshop a Facebook remarketing rendszerét is használja, melynek alapja, hogy a Webshop oldalaira érkező látogatókat, vásárlókat később a Facebook oldalain személyre szabott hirdetésekkel kereshessük fel. RENDBEN
Termékek Menü

Tudod mit viselsz az arcodon?

 

 

Mostanában sok időt töltök sminktermékek elemzésével, annyi könnyező, viszkető szemű, problémás bőrű hölgy fordul hozzám segítségért.

A szívem is összeszorul amikor azt látom, hogy tizenéves fiatalok, lelkesen pakolják kosarukba az olcsó, színes sminkcuccokat, hogy a legújabb trendnek megfelelő rúzst és körömlakkot kenhessék magukra.

Fogalmuk sincs mit vásárolnak, hogy mikből készülnek ezek a termékek. És arra sem gondolnak, hogy pár év alatt olyan károkat okoznak bőrüknek, ami nem visszafordítható.

Mivel a sminked minden nap, naponta több órát át viseled arcodon, érdemes többet tudnod róla.

Kezdjük az alapozóval, amit elvileg azért vásárolsz, hogy egységes és szép legyen a bőröd. Egy tiszta alapozó védőréteg, ami megvédi a bőröd a szennyeződésektől, ápol és hidratál.

Sajnos a legtöbb alapozó pont ezt nem tudja, mivel nem "tiszta" termékek, de ez csak az összetevőlista olvasásából és értelmezéséből derül ki, amit a legtöbben soha nem tesznek meg. Én azonban megteszem, mert csak és kizárólag onnan derül ki, hogy valóban a szépségemet szolgálja egy termék vagy sem. 

Az elemzéshez egy drágább, márkás alapozót kerestem. Kézbe véve az elegáns üveget az arany feliratokkal nem lepett meg amit olvastam. Általában a különböző márkák nagyon hasonló alapanyagokat használnak, tehát hiába az árkülönbség, az csak a márka népszerűségét jelzi, semmiképp nem a minőségét! Mivel az összetevők mennyiségük sorrendjében vannak feltüntetve a dobozon, ezért könnyen kikövetkeztethető, mit is várhatunk egy-egy terméktől. Ebben az alapozóban a víz után következik a szilikon. A szilikon elzárja a pórusaid, a bőröd nem tud lélegezni, alatta fulladsz, izzadsz. Sokszor úgy érzed magad mint egy maszkban és ez így is van! A bőröd szenved! A következő összetevő a propylene glycol. Azért veszélyes ez az anyag, mert a bőrödet áteresztővé teszi és káros anyagok is könnyebben felszívódnak. Következik a talkum, majd többféle szilikon alapú polimer, szintetikus viasz, majd konkrétan polyethylen azaz műanyag. Szóval ez egy alapozó...

Ezután jön a szemceruza. Ebből is egy márkás darabot választottam az elemzéshez. Szilikon, Paraffin (kőolajszármazék) Isoparaffin, Polybutene filmképző szintetikus anyag, alumínium por. Ezek az összetevők bele is jutnak a szemedbe amit reggel egy csomóban találsz a könnycsatornádnál.

Nézzük egy gyakran reklámozott szempillaspirál összetevőlistáját: shell lakk, ammónium akrilát, paraffin, glycol, parabének és SLS a fő összetevők. Szuper, ezek is bekerülek a szemedbe. Biztosan tapasztaltad, hogy reggelre a festékmaradványok ott gyűlnek a belső szemzugodban, addig viszont ott úszott a szemedben!!! Az SLS is ami amúgy szaruhártya károsító!! 

Rúzsból az egyik legdrágább márkát ellenőriztem: szilikon, szintetikus zsírtestek, műanyag, szintetikus viasz, az alumínium oxid, oldószer, tartósítószer, mesterséges színanyagok, illatanyaggal vegyítve. Egy rúzsban a káros festékanyag aránya a 10%-ot is eléri! Mindez a szájra kenve, ahonnan egy részt felszívódik, más részt lenyalogatva kerül a szervezetbe és ez így megy minden nap, akár naponta többször is.  

Tehát ha nem tudatosan választod ki a sminked ezeket a vegyi anyagokat NEM tudod elkerülni.

Ezek alatt a sminkek alatt a bőröd nem lélegzik, eltömődnek a pórusok és szép lassan bőröd már nem fogja ellátni alapvető funkcióit. Kialakulhatnak bőrbetegségek és  felgyorsulnak az öregedési folyamatok. A szemed is érzékennyé válhat, sokaknak könnyezik, dagad, viszket, de láttam már konkrétan kisebesedett szemet is, sminkterméktől. 

Az a küldetésem, hogy felhívjam a figyelmed, a bőröd csodálatos, hidd el pontosan tudja hogyan kell regenerálódni, de csak természetes alapanyagokból készült kozmetikumokkal, sminkekkel, amik bőröddel harmonikusan tudnak együttműködni. Amik nem tömítik el a pórusokat, hagyják a bőrödet élni, lélegezni, ellátni alapvető funkcióit.

Naponta látom, hogy ezek a természetes sminkek milyen mértékben szépítik meg a bőrt. Persze csak együtt, azaz amikor a tisztálkodószeredtől a sminkedig minden választásod tiszta és tudatosan vigyázol bőrödre.