A webshop-ban sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Vásárlóinknak. További információért kattintson az Adatvédelmi nyilatkozat menüpontunkra. A Blueberry-Webshop a Facebook remarketing rendszerét is használja, melynek alapja, hogy a Webshop oldalaira érkező látogatókat, vásárlókat később a Facebook oldalain személyre szabott hirdetésekkel kereshessük fel. RENDBEN
Termékek Menü

Szorongsz és izzadsz vagy azért szorongsz mert izzadsz?

Szorongsz és izzadsz vagy azért szorongsz mert izzadsz?

 

A lényeg a lényeg, mindannyian arra vágyunk, hogy a nap végén is frissek és magabiztosak legyünk és ne kelljen azon aggódnunk, hogy bizony ki fogja érezni, hogy bizony izzasztó napunk volt.

 

Miért izzadunk egyáltalán?

Általában akkor izzadunk, ha túl meleg van, ha sportolunk vagy nehéz fizikai munkát végzünk, ha hormonális változáson megyünk keresztül vagy ha lázasak vagyunk. A stressz, lelki hatások, alkohol, kávé és a gyógyszerek is fokozott verejtékezéshez vezethetnek. Minden izzadástípusnak más oka van, de a cél ugyanaz: hűteni a szervezetet. A test hőháztartása általában egyensúlyban van, ha ez valamiért felborul, akkor normális esetben jön az izzadás. A meleg egész pontosan a hipotalamuszt stimulálja, ami jelet küld a verejtékmirigyeknek, ezek pedig elkezdenek vizet párologtatni.

„Az izzadságot a bőr alatt található 2-5 millió verejtékmirigy bocsátja ki, amelyek a testen mindenütt jelen vannak, de a kézen, homlokon, lábfejen nagyobb koncentrációban fordulnak elő. Ha felmegy a test hőmérséklete, ezek a mirigyek aktiválódnak, az izzadság pedig úgy hűt, hogy a belső hő a mirigyeken keresztül vízzel távozik. A test hője kipárolog, ezzel a védi a test a szerveket a túlmelegedéstől” – vezeti le a webmd.com.

Mit izzadunk és az miért kellemetlen szagú?

Az izzadság nagy részben vizet, ezen kívül sót és egyéb ásványi anyagokat, zsírsavat, tejsavat, aminosavat, ecetsavat, ammóniát, zsírokat, koleszterint és mérgeket tartalmaz. Maga a verejtékváladék szagtalan, de a zárt, nyirkos hónaljban elkezd lebomlani, és emiatt szagtermelő baktériumok jelennek meg. A bőrnek is megvan a maga metabolizmusa. A testszag nagyban függ attól is, mit eszünk, mivel a verejtékezés egyfajta méregtelenítő folyamat, tehát az elfogyasztott káros anyagok is az izzadsággal távoznak. A verejték összetevőinek mennyisége, aránya egyénenként változó, így az emberek testszaga is különböző.

Az izzadás tehát természetes jelenség, feladata a test hőmérsékletének szabályozása, víz- és sóháztartás szabályozása és az anyagcsere során felhalmozódott méreganyagok kiválasztása. Ezért fontos része a méregtelenítésnek a szaunázás, a verejtékezés elősegítése.

Mitől függ mennyit izzadunk?

Az agy központja irányítja a verejtékmirigyek működését. Ez az idegi szabályozás egyénenként eltérő. Ha valaki különösen izzadékony az lehet örökletes, de kiválthatják külső tényezők is. Ha valaki testi megerőltetés vagy egyéb ok nélkül is izzad, akkor az már nem egészséges. Ha az izzadás csak bizonyos helyeken jelentkezik, mint például a talp, tenyér, homlok vagy hónalj, annak oka lehet a központi idegrendszer működési zavara, genetikai eredetű pajzsmirigy-túltengés, hormonális zavarok vagy erős szorongás. Gyógyszer is okozhat túlzott izzadást, de akár túlzott testsúly következménye is lehet.

Hogyan működik az izzadásgátló dezodor?

A hónaljra fújható izzadásgátlók általában úgy működnek, hogy eltömítik a pórusokat úgy, hogy egy védőréteget képeznek a bőrön.

A másik módszer, hogy a dezodor erősen pórusösszehúzó hatású és a verejték a szűk pórusokon egyszerűen nem tud távozni.

Mindenki beláthatja tehát, hogy az izzadásgátlás nem túl egészséges megoldás, mert az izzadság és a méreganyagok nem tudnak távozni a szervezetből. A testnek szüksége van az izzadásra, a méreganyagokat hagyni kell ezen a természetes módon kiürülni a szervezetünkből.

Normál izzadás esetén ne akarjuk az izzadást szabályozni, elég a kellemetlen szagot semlegesíteni! 

A mi megoldásunk:

Egy olyan dezodor, amiben csak könnyen beazonosítható összetevő van és egy probiotikum, ami a szervezetben is megtalálható Lactobacillus Acidophilus. Ez az ún. jó baktérium, kellemetlen körülményeket teremt a szagokat okozó baktériumoknak, így aztán egész napra friss és üde maradsz és elfelejtheted az izzadságszagot :) És még a ruhádat sem fogja elszínezni!