A webshop-ban sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Vásárlóinknak. További információért kattintson az Adatvédelmi nyilatkozat menüpontunkra. A Blueberry-Webshop a Facebook remarketing rendszerét is használja, melynek alapja, hogy a Webshop oldalaira érkező látogatókat, vásárlókat később a Facebook oldalain személyre szabott hirdetésekkel kereshessük fel. RENDBEN
Termékek Menü

A tusfürdő tényleg nem számít?

A tusfürdő tényleg nem számít?

Sokszor hallom, hogy a tusfürdőt úgyis lemossuk, nem érdekes mi van benne.

Igaz, hogy lemossuk, de így is éppen elég ideig érintkezik a bőrünkkel. 

 

Tudtad, hogy mindössze 26 másodperc elegendő, hogy a kozmetikumokban lévő vegyianyagok bejussanak a véráramba?

Tehát cseppet sem mindegy mit használsz!

A tusfürdők a II. világháború után terjedtek el, miután nem álltak rendelkezésre a szappangyártáshoz szükséges növényi olajok. Ezért az emberek elkezdtek a vegyipar által fejlesztett tusfürdőkkel tisztálkodni. Ezek olcsóbbak és könnyebben kezelhetők. Ahogy nőtt a népszerűségük, úgy terjedtek el a civilizációs bőrbetegségek.

Naponta látunk ekcémás, rosaceás, pikkelysömörös megbetegedéseket. A "hagyományos" tusfürdőkben lévő habosító anyagok ugyanis túl sok zsiradékot oldanak le a bőrfelszínről, miközben az elhalt hámsejteket nem távolítják el. Így a bőr felületén azok a mikroorganizmusok, amik különböző bőrbetegségeket okozói lehetnek, könnyebben megtelepednek.

Miután a drogériában nem tudtam nem észrevenni a "bőrtápláló" hidratáló krémtusfürdőt, ezért úgy gondoltam elidőzöm egy kicsit és átolvasom mi is lehet benne ami táplálja a bőrt. Nem csodálom, ha senki nem elemzi, több mint 50 összetevő, egyetlen tusfürdőben! Nem csalódtam, valóban tartalmaz némi bőrtápláló összetevőt, éppen annyit, hogy annak neve a címkére kerülhessen. Ez a mennyiség édes kevés, hogy megtapasztald mi az a bőrtáplálás.

A probléma az, hogy a többi összetevő viszont bőven elég ahhoz, hogy rendszeres használatával ártson a bőrödnek.

A döntés a Tiéd, én csak felhívom a figyelmed, hogy van tusfürdő káros anyagok nélkül is, könnyen beazonosítható összetevőkkel!


Igen, biztosan drágább, de biztosan nem kell majd arra költened, hogy rendbe hozd a kiszáradt, esetleg megbetegedett bőrödet.