A webshop-ban sütiket (cookie-kat) használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Vásárlóinknak. További információért kattintson az Adatvédelmi nyilatkozat menüpontunkra. A Blueberry-Webshop a Facebook remarketing rendszerét is használja, melynek alapja, hogy a Webshop oldalaira érkező látogatókat, vásárlókat később a Facebook oldalain személyre szabott hirdetésekkel kereshessük fel. RENDBEN
Termékek Menü

5+1 "izzasztó" tény a dezodorokról!

5+1 izzasztó tény a dezodorokról!

Tény, hogy az izzadást gátolni nem célszerű. A testednek szüksége van az izzadásra, mert a méreganyagok így tudnak természetes módon kiürülni a szervezetedből.

Ezt a létfontosságú testi folyamatodat nyomják el az izzadásgátló dezodorok. Van amelyik védőréteget képez a bőrödön és egyszerűen eltömíti a pórusaidat és van amelyik erősen pórusösszehúzó hatású és ezáltal akadályozza az izzadásod.

Tény 1: A dezodor gyártók az izzadás gátlására alumínium sókat alkalmaznak, melyek tartós használata során, felhalmozódhat a szervezetedben ez a mérgező fém. Befolyásolja a növekedési hormonok működését, fejlődési rendellenességeket okoz, gyengíti az immunrendszert. Az összetevő listában így keresd: Aluminium Chlorohydrate, Ammonium alum, Aluminium Zirconium Tetrachlorohydrex Gly, Aluminium Chlorohydrex Pg, Aluminium Fluoride, Alumina, Aluminium Zirkónium - Tri-, Tetra-, Penta-, Octachlorohydrate.
Tény 2: A második legveszélyesebb dezodor összetevő a parabén, amit tartósítószerként kerül a termékekbe. A parabéneket már az 1920-as évektől használták elsősorban kozmetikumok tartósítására, mert hatékonyan pusztítják a mikroorganizmusokat, így a baktériumokat. A parabén megzavarja a hormonrendszert ezért kell elkerülni a használatát. Az összetevő listában így keresd: Methylparaben, Ethylparaben, Propylparaben, Butylparaben.
Tény 3: Vannak olyan anyagok amik azzal ártanak, hogy a bőröd áteresztővé, védtelenné teszik és akadálytalanul tud bejutni amit a bőrödre kensz. Tehát ha a fenti vegyületek nem szívódnának fel maguktól a bőröd mélyebb rétegeibe akkor tudnod kell, hogy léteznek olyan anyagok, amik ezt elősegítik. Ezek a segédanyagok a glikol-ok: Propylene glycol, mely egy petróleum származék, az iparban fék- és hidraulikafolyadékokban éppúgy megtalálhatjuk, mint a fagyásgátló szerekben. Ez az anyag erősen irritálja a bőrt, és használatával májelégtelenség és vesekárosodás léphet fel.
Tény 4: A kozmetikai ipar rengeteg termékben, így a dezodorokban is gyakran használja a Triklozánt mint fertőtlenítőt. Ez egy olyan vegyület, amely fertőtlenítő-, gomba- és baktériumölő. A triklozán képes megzavarni a hormonháztartást, elsősorban a pajzsmirigy hormonokat. Ennek révén különösen ártalmas terhes nők esetében, mert felhalmozódik a szervezetben és az anya átadja a magzatnak.
Tény 5: Bármilyen meglepő, az illatanyagok a kozmetikumok által okozott allergiás reakciók leggyakoribb kiváltói. A termékeken nem kell felsorolni az illatanyagokat, elég a 'Parfum' szót szerepeltetni. Ebből pedig nem derül ki, hány anyagot tartalmaz dezodorunk. A gyártók több ezer illatkomponenst használnak, egy-egy termék illata akár több száz komponensből is állhat. Ezek között vannak ártalmatlanok, erős allergének, és olyanok is, amelyek csak az emberek elenyésző kisebbségét érintik kellemetlenül. A dezodorok összetevői között szerepeltetett 'Parfum' jellemzően szintetikus illatanyagokat jelöl, ha természetes illatanyagokról van szó, a gyártó kifejezetten felhívja rá a figyelmet, illetve bio termékeknél nem kell külön jelölni, ott csak természetes illatanyagokat használnak.
Tény +1: Mivel egyre több ártalmas anyag vált közismerté, ezért a gyártók előszeretettel hívják fel a figyelmet a címkén, hogy a termék mit NEM tartalmaz. Így könnyen előfordul, hogy boldogan tesszük a kosárba az új 0% dezodort, mert nincs benne se alkohol, se parfüm, se parabén, ez áll a címkén nagy betűkkel.
Nem az a fontos, hogy mi nincs egy termékben, hanem az, hogy mi van benne, ezért minden esetben a termék hátoldalán található összetevőlistáról tájékozódj! És akkor azokat az összetevőket is látod, amikre nem hívták fel a figyelmed! Az említett dezodorban például ezeket: Cyclopentasiloxane (szilikon), Aluminium zirconium (összehúzó aluminium), Dimethicone (rétegképző szilikon), Polyetilen (műanyag), BHT (tartósító)

Tehát ha nem olvasod az összetevőket, könnyen megtéveszt a csomagolás vagy a felirat!

Ma már létezik olyan natúr dezodor amely egyetlen káros összetevőt sem tartalmaz és természetes összetevőivel hatékonyan megvéd a testszag ellen. Nem akadályozza az izzadást csak a kellemetlen szagokat semlegesíti és mindennapi használatával teljes biztonságban tudhatod magad.

NÉZD MEG A MEGOLDÁST!